Siklós és környéke

2018. március 21. szerda
Benedek, Napsugár
05:4518:02
×

Üzenet

Failed loading XML...

Beremend Nagyközség Önkormányzat, mint Kedvezményezett, TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0026 azonosítószámú, „A rugalmasságot növelő innovatív kezdeményezések támogatása Beremend Nagyközségben” című, az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújítás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott pályázatát 2013 tavaszán a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága támogatásra érdemesnek ítélte meg.

 

A pályázat elszámolható összköltsége 19.360.000 Ft, támogatási intenzitása pedig 100 %

A projekt megvalósítása 2014. július 1-vel kezdődött és 2015. június 30-án zárult.

Közreműködő szervezetként az Emberi Erőforrások Minisztériuma (1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület) vett részt a megvalósításban.

A pályázat célja olyan innovatív helyi igényekre épülő megoldások kidolgozása volt, melyek révén a térség lakosságának könnyebbé válik a munkai és magánéleti kötelezettség összeegyeztetése, hozzájárul a munkavállalók és a vállalkozások alkalmazkodó képességének növeléséhez. A projekt célcsoportja a térségi intézmények dolgozói, a nők, kiemelten pedig a gyes-en, gyed-en lévő kismamák, a kisgyermekes családok, fiatal potenciális munkavállalók voltak. A projekt megvalósításába bevontuk a térség közigazgatási, oktatási intézményeit, kulturális intézményeit, civil szervezeteket. A projekt közvetlen célja olyan innovatív megoldások kidolgozása volt, amelyek segítik az intézmények együttműködését, és a helyi igények figyelembevételével együtt racionalizáltabb működést, a szolgáltatások eredményének javulását eredményezik.

A pályázat keretén belül került sor:

-        a térségben működő intézmények kapcsolati hálójának, kommunikációs útvonalak feltérképezésére

-        nyitvatartási és ügyintézési idők racionalizálására,

-        az önkormányzati hivatal munkaköreinek áttekintésére, diagnosztikájára

-        javaslattételre új típusú munkakörök kidolgozására,

-        a lakosság számára álláskeresési tréning szervezésére

-        informatikai, nyelvi képzés lebonyolítására

-        a település internetes honlapjának akadálymentesítésére

A Közös Önkormányzati Hivatalban, illetve a település intézményeiben baba- és gyermekbarát környezet került kialakításra a pályázat keretein belül, hogy a kisgyermekesek is lehetőséget kapjanak a hivatali ügyintézésre. A projekt lezárásával a pályázó önkormányzat reményei szerint a közös önkormányzati hivatalhoz tartozó települések polgárai könnyebben, hatékonyabban, és nem utolsó sorban rövidebb idő alatt tudják hivatali ügyeiket elintézni, miközben a helyi élet számos területén élvezhetik egy innovatív önkormányzat kibővített szolgáltatásait.


 

Harkányi Hírek