Siklós és környéke

2018. február 25. vasárnap
Géza, Alexander
06:3017:29
×

Üzenet

Failed loading XML...

Műhely bővtése a Farkas Termo Ker Kft-nél.Műhely bővtése a Farkas Termo Ker Kft-nél. A cég telephelyének korszerűsítése, eszközbeszerzés 20,39 millió forintos összköltségvetésű telephely fejlesztési projekt keretében a DDOP-1.1.1/D-14-2015-0059 számon nyert uniós forrást a Farkas Termo Ker Kft.

A pályázó Farkas Termo Kft. 100%-os magyar tulajdonú cég. Fő tevékenységi körébe épületgépészeti szerelési munkák, víz-, gáz-, fűtés-, klíma-, napenergia szerelés tartozik. Több nagy múlttal rendelkező gáz-, és klíma készüléket gyártó és forgalmazó cég megbízott szervizeként készülékek szervizelésével, karbantartásával foglalkoznak.

A fejlesztés keretein belül a Farkas Term Kft. telephelyének korszerűsítése, bővítése valósul meg. A vállalkozás működési helyszínéül szolgáló már meglévő épület kihasználtságának növelését kívánják elősegíteni a pályázat során. A Siklós Ipartelepi u. 310/54 hrsz. ingatlanon található lakatos műhely bővítését, korszerűsítését valósítják meg. A már meglévő, jelenleg szabadon álló tároló színt beépítik. Ennek köszönhetően jelentős hely szabadul fel a műhelyben, hiszen a jelenleg ott tárolt alkatrészek, eszközök, most zárt tárolóba kerülhetnek.

A bővítésnek köszönhetően az épület kihasználhatósága nő, új tevékenységeket valósíthatnak meg benne (pl: előkészítő munkák) Emellett az épület a DNY-i homlokzat felöl egy további fedett tároló színt alakítanak ki. A bővítés mellett korszerűsítés is történik. Az épület nyílászáróit cserélik, tetőszerkezet cserélnek és szigetelik az épületet, a tartószerkezetet javítják, újra festik. Megújul a víz és villamos áram rendszer, a környezettudatosság jegyében megújuló energiát hasznosító rendszert építenek ki.

Az épület korszerűsítése mellett az épületgépészeti, lakatos munkákhoz szükséges kézi szerszámok beszerzését is tervezik. A nagyobb teljesítményű, modern gépek gyors, pontos munkát tesznek lehetővé, így emelve a cég által nyújtott szolgáltatások színvonalát. A fejlesztésnek köszönhetően - a pályázat céljaival összhangban - javul a cég versenyképessége és ezáltal közvetve a működése helyszínéül szolgáló térség, a hátrányos helyzetű Siklósi kistérség versenyképessége is javul.


 

Harkányi Hírek