Siklós és környéke

2017. augusztus 23. szerda
Bence, Szidónia
05:5519:43

Műhely bővtése a Farkas Termo Ker Kft-nél.Műhely bővtése a Farkas Termo Ker Kft-nél. A cég telephelyének korszerűsítése, eszközbeszerzés 20,39 millió forintos összköltségvetésű telephely fejlesztési projekt keretében a DDOP-1.1.1/D-14-2015-0059 számon nyert uniós forrást a Farkas Termo Ker Kft.

A pályázó Farkas Termo Kft. 100%-os magyar tulajdonú cég. Fő tevékenységi körébe épületgépészeti szerelési munkák, víz-, gáz-, fűtés-, klíma-, napenergia szerelés tartozik. Több nagy múlttal rendelkező gáz-, és klíma készüléket gyártó és forgalmazó cég megbízott szervizeként készülékek szervizelésével, karbantartásával foglalkoznak.

A fejlesztés keretein belül a Farkas Term Kft. telephelyének korszerűsítése, bővítése valósul meg. A vállalkozás működési helyszínéül szolgáló már meglévő épület kihasználtságának növelését kívánják elősegíteni a pályázat során. A Siklós Ipartelepi u. 310/54 hrsz. ingatlanon található lakatos műhely bővítését, korszerűsítését valósítják meg. A már meglévő, jelenleg szabadon álló tároló színt beépítik. Ennek köszönhetően jelentős hely szabadul fel a műhelyben, hiszen a jelenleg ott tárolt alkatrészek, eszközök, most zárt tárolóba kerülhetnek.

A bővítésnek köszönhetően az épület kihasználhatósága nő, új tevékenységeket valósíthatnak meg benne (pl: előkészítő munkák) Emellett az épület a DNY-i homlokzat felöl egy további fedett tároló színt alakítanak ki. A bővítés mellett korszerűsítés is történik. Az épület nyílászáróit cserélik, tetőszerkezet cserélnek és szigetelik az épületet, a tartószerkezetet javítják, újra festik. Megújul a víz és villamos áram rendszer, a környezettudatosság jegyében megújuló energiát hasznosító rendszert építenek ki.

Az épület korszerűsítése mellett az épületgépészeti, lakatos munkákhoz szükséges kézi szerszámok beszerzését is tervezik. A nagyobb teljesítményű, modern gépek gyors, pontos munkát tesznek lehetővé, így emelve a cég által nyújtott szolgáltatások színvonalát. A fejlesztésnek köszönhetően - a pályázat céljaival összhangban - javul a cég versenyképessége és ezáltal közvetve a működése helyszínéül szolgáló térség, a hátrányos helyzetű Siklósi kistérség versenyképessége is javul.


 

Harkányi Hírek

 • Traffipax szerdán a régióban

  08.23 | 03:00

  Harkánytól Szalántáig mér csak a háromlábú. Mutatjuk merre, de ne feledje, a gyorshajtás bírsága 30 ezer forintnál kezdődik, de ügyeljen a záróvonal átlépésére, a kézben tartott mobiltelefonra vezetés közben és a biztonsági övre is.     0945-1400 Túrony és Szalánta[…]

  Tovább olvasom...
 • Kilencvenedik születésnapján köszöntöttük Marcsi nénit

  08.22 | 17:33

  Hétfő délután otthonában köszöntötte kilencvenedik születésnapja alkalmából Mostoha Lajosnét – született Tóth Máriát – Éva Ferenc a szociális bizottság vezetője és Kecskeméthy Pál alpolgármester.     Sokat és tisztességgel kell dolgozni – vallja Marcsi néni, aki négy testvér közül a[…]

  Tovább olvasom...
 • Zavartalan lesz a felmelegedés

  08.22 | 06:15

  Hétvégéig egyre kevesebb felhő mellett 32-34 fokig kúszik fel a hőmérők higanyszála, esőre sem kell számítani.

  Tovább olvasom...
 • Traffipax kedden a régióban

  08.22 | 03:00

  Ha Pécsre megy, szinte biztos találkozik traffival. Mutatjuk a listát, de ne feledje, hogy a bírságot csak akkor kerüli biztosan el, ha betartja a szabályokat.     0645-1000 Túrony és Szalánta között 0715-0845 Pécs, II. János Pál út 0915-1115 58-as[…]

  Tovább olvasom...
 • Arany érdemkeresztet kapott a harkányi vállalkozó

  08.21 | 16:57

  A térség turizmusának fellendítése érdekében végzett sikeres munkája, valamint az Ormánság kulturális értékeinek megőrzését szolgáló tevékenysége elismeréseként vehette át a Magyar Arany Érdemkeresztet Végi János.   A harkányi Xavin Hotel Wellness és Étterem tulajdonosa és a turisztikai egyesület elnöke az[…]

  Tovább olvasom...
 • Lemaradt a tűzijátékról? Itt megnézheti!

  08.21 | 16:21

  Az augusztus 20-i tűzijátékot élőben közvetítette az állami tévé. Ha lemaradt volna róla, most megnézheti felvételről! Biztonsági szempontból egyébként nem történt rendkívüli esemény az augusztus 20-ai központi rendezvényeken.  

  Tovább olvasom...